torstai 11. helmikuuta 2016

Robert Galbraith: Käen kutsu

Ensimmäinen kirja jonka sain Helmet-kirjahaasteeseen luettua oli Robert Galbraithin Käen kutsu.. Tai toisin sanoen J.K. Rowlingin salanimellä julkaisema dekkari.Kirja oli todella kiehtova! Ennakkoluuloisesti mietinkin, että miten Tylypahka maailman luoja saa tehtyä hyvän dekkarin. Olin erittäin hämmästynyt, että tämä dekkari upposi minuun. Olen yleensä erittäin valikoiva dekkareiden suhteen. Niissä pitää olla tarpeeksi hyvää jännitystä ja yllättäviä käänteitä. Jos dekkari junnaa paikoillaan, jää myös kirja minulta lukematta.

Päähenkilönä tässä kirjassa oli sodassa haavoittunut yksityisetsivä Cormoran Strike. Cormoran on ehkä parhaat päivänsä nähnyt, yksityiselämän huolien painama, mutta erittäin älykäs sekä osaava etsivä. Työskentely apunaan hänellä on alunperin väliaikaiseksi tarkoitettu, mutta lopulta pitempään viipyvä sihteeri Robin. He yhdessä selvittävät kuuluisan Lula Landryn kuolemaa. Supermalli, jonka kuolema on ollut iltapäivälehtien aiheena 2 kuukautta aiemmin Lulan pudottua kuolemaan parvekkeeltaan, jonka poliisi on ilmoittanut olevan itsemurha.

Kirjassa luotiin jokaiselle henkilölle hyvä henkilökuva, melkein voit nähdä heidät silmiesi edessä Galbraith/Rowlingin käyttäessä todella tarkkoja kuvauksia. Kirjaa tuli luettua niin, että melkein välillä nukkumaan meneminen meinasi unohtua.

Ja koska suoritan Helmet-lukuhaastetta voi kirja olla haasteen numero 44. Kirjassa joku kuolee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos risuista ja ruusuista ;)

Kiitos käynnistäsi blogissani!

Kommentit ovat tervetulleita niin hyvät että pahatkin.

Muistathan senkin, että kuvat ovat itse ottamiani ja et kopioi niitä.