sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Patrick Rothfuss: Viisaan miehen pelko

Patrick Rothfussin Viisaan miehen pelko on jatkoa Kuninkaan surmaajan kronikkaan. Ensimmäinen osa nimeltään Tuulen nimi aloitti Kuninkaan surmaaja kronikat. Päähenkilönä on Kvothe, josta on tullut jo legenda eläessään, ja joka piileskelee yksinkertaisena majatalon isäntänä Kotena. Kumminkin ajat ovat vaikeat ja näyttää siltä, että Kvothea tarvitaan uudestaan. Toisessa kirjassa Kvothe jatkaa muistelujaan Kronikoitsijalle, joka kirjoittaa muistiin miten Kvothesta tuli elävä legenda.



Toinen osa jatkuu siitä mihin ensimmäinen jäi. Kvothe on yliopistossa ja yrittää selvitä vihollisensa Ambrocen tihutöistä samalla kuin haikailee Dennan perään ja selvittelee Chandrian arvoitusta. Kirja tempaa mukaansa erilaiseen fantasia maailmaan. Siellä sidoksilla, juonitteluilla ja älyllä on iso osa siihen miten pärjäät elämässä.

Kirja ei ole aina helppoa luettavaa, mutta kumminkin kirjaan uppoutuu. Yhdeltä istumalta kirjaa ei saanut luettua mitenkään läpi, sillä kirjassa on 955 sivua, joten monta aamukahvi hetkeä tuli kirjan kanssa vietettyä. Myöskään sängyssä ei kirjaa voinut lukea, sillä kirja oli liian painava pelkästään käsillä pidettäväksi. Suosittelen kumminkin kirjan lukemaan. Varsinkin nyt pimeinä talvi-iltoina kirja on ollut todellinen ilo.

Helmet-lukuhaasteessa kirja menee kohtaan 25. kirjassa on yli 500 sivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos risuista ja ruusuista ;)

Kiitos käynnistäsi blogissani!

Kommentit ovat tervetulleita niin hyvät että pahatkin.

Muistathan senkin, että kuvat ovat itse ottamiani ja et kopioi niitä.